Híreink

Közhiteles dokumentumok online vásárlása

Közhiteles cégadatokra van szüksége? Szerezze be nálunk sorban állás és regisztráció nélkül a naprakész, hatályos adatokat tartalmazó hiteles cégdokumentumokat elektronikus formában! Weboldalunkon a nap 24 órájában elérhetőek a Magyarországon bejegyzett cégek és vállalkozások aktuális adatai.

(tovább…)

Üzletkötés Kínában: Az emberi tényező a meghatározó

William F. M. J. Bastiaan, a kínai Creditreform elnökségi tagja mesél arról, hogyan viselkednek az üzleti partnerek a Középső Birodalomban – és arról, hogy a német vállalkozások hogyan juthatnak hozzá a leggyorsabban a pénzükhöz, ha velük van dolguk.

(tovább…)

Csődök Németországban 2016. első félévében

Megint csökkent a vállalati- és privátcsődök száma

Németországban megint kevesebb a csődök száma, mint az előző év azonos időszakában. A tavalyihoz viszonyítva (2015. első félév) az idei év első első hat hónapjában 6,8 százalékkal 10.750-re csökkent a csődindítványok száma. A tartósan jó pénzügyi helyzet, a kedvező finanszírozási környezet, valamint javuló jövedelmi helyzet és a saját tőkével való megfelelő ellátottság erősítik a vállalkozások stabilitását. Továbbá a Németországban évek óta stagnáló cégalapítási hajlandóság következtében csökkent a tendenciózusan csődérzékeny fiatal vállalatok száma.

(tovább…)

A hitelhez jutás során döntő szerep jut a vállalkozási bonitásnak

A Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW, Újjáépítési Hitelintézet) a Creditreform társasággal a németországi vállalkozásokról készített elemzése során az alábbi jellemzőkre mutat rá:

· A német kis- és középvállalkozások bonitása a pénzügyi válság után érezhetően javult.

· A gyenge bonitással rendelkező vállalkozások aránya viszont megnövekedett.

· A banki hitezelést nagymértékben befolyásolja a vállalati bonitás.

· A jó vállalati bonitást kedvező finanszírozási feltételek mellett sem szabad figyelmen kívül hagyni.

(tovább…)